Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

O δρόμος προς τη σύγχρονη κρητική γαστρονομία


- Το πρώτο βιβλίο από τον Κρητικό Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη. 

Το πρώτο βιβλίο ενός από τους κορυφαίους Chef στην Ελλάδα, θα δει το φως της δημοσιότητας σε λίγες ημέρες (τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου). 
Μετά από πολλά χρόνια στο χώρο της Γαστρονομίας και έχοντας περάσει από κορυφαία εστιατόρια στο κόσμο, όπως PLAZA ATHENEE (Alain Ducasse), NOMA (Rene Redzepi), QUIQUE DACOSTA (ομώνυμο εστιατόριο στην Ισπανία), ο Κρητικός Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ".
Η Φιλοσοφία της έκδοσης αυτής δεν θα είναι απλά να παρουσιαστούν κάποιες συνταγές. 
Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία έκδοση η οποία θα συμπεριλαμβάνει όλες τις "Μοντέρνες Τεχνικές" που εφαρμόζονται σήμερα από τα κορυφαία εστιατόρια στο κόσμο, οι οποίες να αποδίδονται λειτουργικά στα χέρια ενός επαγγελματία μάγειρα, να γίνονται απολύτως κατανοητές για να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πολλές από αυτές στο δικό του χώρο, είτε πρόκειται για ταβέρνα είτε για ένα "all-day" εστιατόριο, είτε για ένα "fine dining" εστιατόριο. 
Πρόκειται ουσιαστικά για μία έκδοση που στοχεύει να αναβαθμίσει τις γνώσεις των μαγείρων μέσω της τεχνογνωσίας και των συνταγών που θα περιέχει, για να μπορέσουν έτσι να τις εφαρμόσουν στον εκάστοτε εργασιακό τους χώρο. 
Η "Σύγχρονη Κρητική Κουζίνα" για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να στέκεται ισάξια σε ένα εστιατόριο "Υψηλής Γαστρονομίας". 
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις συνταγές προέρχονται από την Κρήτη. 
Η έκδοση θα περιλαμβάνει έξι (6) Κεφάλαια, εκ των οποίων, το καθένα, θα αντικατοπτρίζει μία μοναδική πλευρά της Κρητικής κουλτούρας. 
Τα Κεφάλαια θα είναι τα εξής : 
1. Παράδοση (Tradition) 
2. Μοντέρνα κλασσικά (Modern Classic) 
3. Συναισθήματα (Emotions) 
4. Τοπία (Landscaping) 
5. Τεχνολογία (Tech) 
6. Γλυκιές αναμνήσεις (Sweet Memories)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου