Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σε παγκόσμια πρωτοπορία, όσον αφορά στην ανάπτυξη, η βιομηχανία ταξιδιών


Με σχεδόν 2,4 τρις δολάρια το 2014, το ΑΕΠ της βιομηχανίας τουρισμού και ταξιδιού αντιπροσωπεύει το 3,1 % του παγκόσμιου ΑΕΠ, αποδεικνύοντας ότι η τουριστική βιομηχανία είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας της οικονομίας παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα του World Travel &Tourism Council (WTTC).
Είναι ενδεικτικό ότι η παγκόσμια βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους απ΄ ότι η αυτοκινητοβιομηχανία. 
Με 105 εκατομμύρια ανθρώπους να εργάζονται τον κλάδο η βιομηχανία τουρισμού και ταξιδιών απασχολεί:
- 7 φορές περισσότερους από την αυτοκινητοβιομηχανία
- 5 φορές περισσότερους από την παγκόσμια βιομηχανία χημικών
- 4 φορές περισσότερους απ’ όσους απασχολούνται στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως
- 4 φορές περισσότερους απ’ όσους απασχολεί ο τομέας των εξορύξεων παγκοσμίως σχεδόν τους διπλάσιους απ’ όσους απασχολούνται στο κλάδο των οικονομικών υπηρεσιών
Ο τομέας του τουρισμού απασχολεί άμεσα περισσότερους εργαζομένους απ ότι η η βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων και χημικών σε κάθε ήπειρο.
Στην Ασία υπάρχουν οκτώ φορές περισότερους θέσεις απ’ ότι στην αυτοκινητοβιομηχανία και σχεδόν πέντε φορές περισσότερες απ’ ότι στην βιομηχανία χημικών. 
Σύμφωνα με μελέτη του Oxford economics το ΑΕΠ της βιομηχανίας τουρισμού και ταξιδιού θα αυξάνεται κατά 3,9 % ετησίως για την επόμενη δεκαετία . Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόβλεψη για αύξησή για όλους τους τομείς που μελετήθηκαν, εκτός απο την λιανική.
Μελετήστε τα διαγράμματα έχουν ενδιαφέρον!!!
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 4 Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των εξαγόμενων υπηρεσιών παράγονται απο το ταξίδι και το τουρισμό στην Ισπανία, την Μαλαισία, , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , τη Νότιο Αφρική, το Περού, το Μεξικό, την Ταΐλάνδη, την Τουρκία και την Τζαμάικα. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου