Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η πρώτη συνέντευξη της Έλενας Κουντουρά...


..στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Απριλίου που κυκλοφόρησε 
Με πολλά θέματα και με την πρώτη επίσημη συνέντευξη της υπουργού αναπληρωτή Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, κυκλοφόρησε το τεύχος Απριλίου του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. 
Στο τεύχος υπάρχουν πολλά θέματα για την κίνηση και την ειδησεογραφία, αναλύσεις, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ Σταύρο Χατζάκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΑΙΣ Νίκο Σπέντζα.
Πιο αναλυτικά στην θεματογραφία του περιοδικού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-«ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: 
Στόχος μας μία τουριστικά ανταγωνιστική Ελλάδα Στην πρώτη της επίσημη συνέντευξη, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της υπουργού αναπληρωτή Τουρισμού, στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η Έλενα Κουντουρά, εξηγεί τα σχέδια και τις προτεραιότητές της για τον ελληνικό Τουρισμό, με κυρίαρχη να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο διεθνές τουριστικό στερέωμα. 
- Η Ελλάδα καλά (;) κρατεί
«Ψήφο εμπιστοσύνης» εξακολουθούν να δίνουν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι ταξιδιώτες, επιλέγοντάς την για τις διακοπές τους το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο, ανησυχία και σκεπτικισμό στον τουριστικό κόσμο αποτελούν τα νέα μέτρα με αποδέκτη τον Τουρισμό, τα οποία φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους και να επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία, που θα φέρει τη χρηματοδοτική «ανάσα» στη χώρα.

- Σταύρος Χατζάκος - γενικός διευθυντής ΟΛΠ ΑΕ και πρόεδρος MedCruise: 
Ενδιαφέρον προορισμός για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας η Ελλάδα Για τις συντονισμένες προσπάθειες που επιχειρούν από κοινού η Μεσογειακή Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise) και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας, στο σύνολο των λιμένων της χώρας και την καθιέρωση του Πειραιά σε διεθνές home port, μιλάει σε συνέντευξή του στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ και πρόεδρος της MedCruise, κ. Σταύρος Χατζάκος. 
- Γιώργος Χατζημάρκος - Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: 
Προσοχή, εάν «βουλιάξει» ο Τουρισμός, «βουλιάζει» η χώρα Στην κρίσιμη καμπή, όχι μόνο για την πορεία, αλλά και για την ιστορία της, που βρίσκεται η χώρα μας αναφέρεται ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξή του στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, σημειώνοντας για τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, τα οποία έχουν στο στόχαστρο τον Τουρισμό ότι, «Τον πρωταθλητή τον βοηθάς με κάθε τρόπο για νέα ρεκόρ, για νέες εξαιρετικές επιδόσεις. Δεν τον γκρεμίζεις από το βάθρο». 
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΌΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: 
Καταλυτικός ο ρόλος του οικονομοτεχνικού συμβούλου στην ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων Tον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο οικονομοτεχνικός σύμβουλος στις επιχειρήσεις και δη τις τουριστικές, αναλύει σε συνέντευξή του στο «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου εταιριών ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, κ. Δημήτρης Σαμαράς. 
- ITB 2015: Σε πορεία θριάμβου ο ελληνικός Τουρισμός 
Σε έναν από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού τουρισμού θα αναδειχθεί, για ακόμα μια χρονιά, η γερμανική αγορά, υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί η θετική τάση που καταγράφεται και να μην υπάρξουν δραματικές εξελίξεις σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο στην Ελλάδα. 
- ΜΙΤΤ 2015:  
H ελπίδα επιστρέφει για τη ρωσική αγορά Αυξητική… διάθεση εμφανίζει η ροή των κρατήσεων από τη ρωσική αγορά προς τη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες, ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης του ρουβλίου. Βεβαίως, η μέχρι πρότινος μείωση των κρατήσεων έως 50%, έχει διαμορφώσει ένα περιβάλλον έντονου σκεπτικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου