Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Όσοι πετάτε με LUFTHANSA...


..."κονομήσατε"!!!

- Και νέα απεργία σήμερα της Germanwings 
- Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες!!!
- Καλό είναι να σκέφτονται καλά οι επιβάτες την εταιρία που επιλέγουν
Οι επιβάτες της LUFTHANSA και του ομίλου γενικότερα ( Germanwings), πέραν των... "μοναδικών" υπηρεσιών που "απολαμβάνουν" ταλαιπωρούνται τις τελευταίες 15 ημέρες από συνεχείς απεργίες, με αποτέλεσμα χιλιάδες εξ αυτών, να ταλαιπωρούνται απίστευτα!!!
Η χθεσινή απεργία των πιλότων της Lufthansa θα προκάλεσε την ακύρωση 200 εσωτερικών και ευρωπαϊκών πτήσεων, πλήττοντας 25.000 επιβάτες, ανακοίνωσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει ήδη εγκαταστήσει κρεβάτια εκστρατείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Μετά την ανακοίνωση από το συνδικάτο πιλότων Vereinigung Cockpit για απεργία στη Φρανκφούρτη, η Lufthansa ενημέρωσε από χθες την πλειοψηφία των επιβατών της που επηρεάζονται από την εν λόγω κινητοποίηση. 
Χθες το βράδυ αναρτήθηκε στο www.LH.com το ειδικό πρόγραμμα πτήσεων που θα ισχύσει σήμερα το απόγευμα και την ίδια ώρα 14.000 επιβάτες ενημερώθηκαν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους. Πρόκειται για τους επιβάτες που είχαν καταχωρήσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους έτσι ώστε η Lufthansa να μπορεί να τους ενημερώσει για πιθανές ακυρώσεις, αλλαγές πτήσεων και εναλλακτικές επιλογές ταξιδιού. 
Χθες το προσωπικό του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης έδωσε βάρος στην παροχή της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των επιβατών. Προληπτικά, η αεροπορική εταιρεία έκλεισε 2.200 δωμάτια σε ξενοδοχεία της περιοχής Rhine-Main ενώ η Lufthansa και η Fraport έστησαν 500 πτυσσόμενα κρεβάτια για τους επιβάτες των οποίων η πτήση έχει ενδιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη Γερμανία για λόγους visa. Ο κ. Kay Kratky, μέλος του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines, υπεύθυνος για το Πτητικό Έργο και τον κόμβο της Φρανκφούρτης, δήλωσε: «Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργείται στους επιβάτες μας από την απεργία του συνδικάτου πιλότων Vereinigung Cockpit. Λόγω του ότι η απεργία ανακοινώθηκε χθες μετά τις 5 το απόγευμα, υπήρχε λίγος χρόνος προετοιμασίας. Εργαζόμαστε πυρετωδώς από χθες το απόγευμα προκειμένου να παρέχουμε στους επιβάτες μας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και, όπου είναι δυνατό, να τους προωθήσουμε σε άλλες αεροπορικές εταιρείες ή άλλα μέσα μεταφοράς. Επίσης έχουμε αυξήσει τη δυναμικότητα σε όλα τα τηλεφωνικά μας κέντρα το δυνατό γρηγορότερα. Στο Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχουμε κινητοποιήσει σήμερα όλες τις δυνάμεις μας με στόχο να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της απεργίας στους επιβάτες. Αυτό είναι πολύ δύσκολο την Παρασκευή το απόγευμα, στο τέλος των σχολικών διακοπών σε τρία κρατίδια της Γερμανίας, καθώς πρόκειται για τις ημέρες με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κίνηση της χρονιάς. Ωστόσο θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχουμε αυτό το στόχο για τους επιβάτες μας».

Κι άλλη απεργία!!!

Το συνδικάτο των πιλότων Cockpit εξήγγειλε απεργία το πρωί του Σαββάτου στην εταιρία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, ενόψει της επανάληψης των διαπραγματεύσεων για τους όρους και τις προϋποθέσεις πρόωρης συνταξιοδότησης. «Η απεργία θα αφορά όλες τις πτήσεις αναχώρησης της Germanwings από όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας από τις 06.00 έως τις 12.00 [07.00 έως 13.00 ώρα Ελλάδος]» ανακοίνωσε το συνδικάτο Cockpit. »Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας [με τη διοίκηση στις διαπραγματεύσεις της Παρασκευής] δεν θα πραγματοποιηθεί απεργία» διευκρίνισε. Περίπου 700 πιλότοι από τους 9.000 του ομίλου Lufthansa εργάζονται στη Germanwings. «Λυπούμαστε πολύ για την εξαγγελία της απεργίας, κυρίως για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εξαιτίας αυτής οι πελάτες της Germanwings» αντέδρασε η Lufthansa, η οποία δεν γνωρίζει επί του παρόντος πόσες πτήσεις θα επηρεαστούν από την κινητοποίηση των πιλότων. Το συνδικάτο είχε διακόψει πρόσφατα τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Lufthansa για τους όρους πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων του γερμανικού ομίλου και απειλούσε με απεργία χωρίς να αναφέρει πότε. Η τριήμερη απεργία των πιλότων της Lufthansa στις αρχές Απριλίου είχε προκαλέσει χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και ζημία 60 εκατομμυρίων ευρώ

LUFTHANSA: Ακατανόητη η απεργία

Από την πλευρά της Lufthansa, η απεργία είναι ακατανόητη από τη στιγμή που η εταιρεία προσφέρει στους πιλότους της, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον, μεταβατικά προνόμια που είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρα με βάση τα πρότυπα του κλάδου. Ειδικότερα, η Lufthansa συμφώνησε κατά τη διάρκεια των οικονομικών διαπραγματεύσεων να διατηρήσει τα μεταβατικά προνόμια για τους πιλότους που εργάζονται για την εταιρεία από πριν την 1 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Το πρόγραμμα συνταξιοδότησης των μεγαλύτερων σε ηλικία πιλότων δεν πρόκειται να επηρεαστεί από οποιαδήποτε αλλαγή σε ό,τι αφορά τα μεταβατικά προνόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου