Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μήλος: "Φαινόμενο" και στις τιμές...


Την ονομάζουν «το νησί Φαινόμενο». 
Και δικαίως, αφού η γεωλογική του διαμόρφωση με την ποικιλομορφία των χρωμάτων από τα ίδια τα «σπλάχνα» της γης, οι φανταστικές της παραλίες, τα ιαματικά νερά, οι Κατακόμβες χάρη στις οποίες ανακηρύχθηκε το περασμένο Σάββατο σε Ιερό Νησί, τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία και μια σειρά από άλλα στοιχεία συμπεριλαμβανομένης και της γαστρονομίας συνθέτουν τη μοναδικότητα του κυκλαδίτικου νησιού. 
Τελικά, όμως η Μήλος αποτελεί και φαινόμενο σε επίπεδο τιμών σε μια εποχή όπου και αυτό το στοιχείο αποτελεί σημαντικό κίνητρο επισκεψιμότητας. Πολύ περισσότερο όταν οι τιμές σε μετακίνηση, διαμονή, φαγητό και διασκέδαση ανταποκρίνονται με το παραπάνω στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. 
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο αμερικανικός ιστότοπος “Price of Travel” συγκαταλέγει τη Μήλο στους 14 πιο φθηνούς προορισμούς της Ευρώπης σημειώνοντας ότι «η Μήλος είναι ένα νησί με «υπέροχες παραλίες», εύκολα προσβάσιμο καθώς οι επισκέπτες είναι εύκολο να βρουν φθηνές πτήσεις από την Αθήνα και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο για να το επισκεφθούν». 
Να πάμε!!!

4 σχόλια:

  1. Πλάκα μας κάνετε... Κόστος εισιτηρίων από Πειραιά στη Μήλο με επιστροφή για τετραμελή οικογένεια (2 ενήλικες 2 παιδιά) και αυτοκίνητο, με ταχύπλοο (4 ώρες ταξίδι) 448€, με συμβατικό (7+ ώρες ταξίδι) κατάστρωμα 342€. Δεν τις λες λοιπόν καθόλου χαμηλές βρε παιδιά τις τιμές. Έλεος δηλαδή ή μας δουλεύουν εκεί στη Μήλο ή προσπαθούν να προωθήσουν το αεροπλάνο που για να βρεις εισιτήριο και πόσο μάλλον φθηνό πρέπει να έχεις κάνει τάμα, και άιντε πες πως βρήκες το αυτοκίνητο τι το κάνεις? Μα φυσικά νοικιάζεις και πάλι μία η άλλη εάν όχι ακριβότερα. Από την άλλη σκέφτομαι το εξής, γκρινιάζουμε εμείς που θα το κάνουμε το ταξίδι μια φορά και αν το κάνουμε (που σιγά μη το κάνουμε)... αυτοί οι φουκαριάριδες οι μόνιμοι κάτοικοι που απ' ότι ακούμε πρέπει να το κάνουν το ταξιδάκι κάθε τρεις και λίγο όχι για αναψυχή αλλά για γιατρούς , δουλείες ακόμα και για να πάρουν φορολογική ενημερότητα απ' ότι μας είπαν ... τι στο καλό κάνουν???? Ε, όχι δεν πάμε ... και έτσι όπως το πάνε οι καρεκλοκένταυροι VIP (υπουργοί κτλ και οι παρατρεχάμενοί τους) θα διώξουν και τους κατοίκους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φίλε θα ήθελα μόνο να σε ενημερώσω ότι τα πλοία δεν ανήκουν στους κατοίκους της Μήλου και δεν είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται απο το νησί.

      Διαγραφή
    2. Να αγιάσει το στόμα σου άνθρωπε μου ! Αλλά στου κουφού την πόρτα ψήφισε και φύγε. Η Μήλος πάντως είναι κούκλα, αλλά όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, είναι λίγο τσουχτερή και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σχέση ποιότητας- τιμής. Οι παροχές θέλουν βελτίωση είτε σε ότι αφορά τα δωμάτια, είτε σε ότι αφορά το φαγητό. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Βέβαια οι μαγευτικές παραλίες σε αποζημιώνουν αλλά θα γκρινιάξω λίγο ακόμα και θα πω ότι θα τις προτιμούσα λίγο πιο καθαρές, αυτές αλλά και το υπόλοιπο νησί. Άλλο ένα αρνητικό, το παζάρι στο λιμάνι με τα σκάφη που κάνουν τις εκδρομές. Μπορεί να είναι το must του νησιού, αλλά έχουν πιάσει όλο το προστατευμένο τμήμα της μαρίνας, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να πάνε με ιδιόκτητο σκάφος στο νησί, να μη βρίσκουν θέση ποτέ εντός αυτής. Η Μήλος λοιπόν μπορεί να είναι ένα νησί φαινόμενο αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί σίγουρα σε πολλά.

      Διαγραφή
    3. 8:56, κανείς δεν είπε ότι τα πλοία ανήκουν στους κατοίκους. Καλή η προσπάθεια σου για άλλοθι, αλλά εγώ που θέλω να έρθω, δε θα μπορέσω λόγο υψηλών ναύλων. Όσο για τις υπηρεσίες (οι οποίες δεν προσφέρονται από το νησί, αλλά από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό) σου απαντά εν μέρη ο 8:57.

      Διαγραφή