Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το τίμημα για τον Αστέρα Βουλιαγμένης...


...που θα καταβάλλει, όποιος θέλει να τον αποκτήσει!!!

- 380 εκ. ευρώ το ελάχιστο τίμημα
- 15.000 τ.μ. λιγότερα θα απομείνουν μετά τις ανεγέρσεις και τις κατεδαφίσεις...
- Μέχρι 50 υπερπολυτελείς κατοικίες θα ανεγερθούν, με πιο πιθανό αριθμό το 30!!!
- Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής

Επειδή σας έχουμε συνηθίσει σε μεγάλες αποκαλύψεις ( ενδεικτικά εδώ, εδώεδώ, και εδώ  ), σας αποκαλύπτουμε σήμερα, ότι σε 25 ώρες από τώρα, όποιος θέλει να αποκτήσει το διαμάντι της Αττικής Ριβιέρας, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, θα πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον 380 εκατομμύρια ευρώ. 
 Το ποσό αυτό έθεσαν ως "κατώφλι" Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ΤΑΙΠΕΔ, στις τελικές  προσφορές που έχουν κληθεί να υποβάλλουν οι τρεις ενδιαφερόμενοι, ήτοι: 
•Η κοινοπραξία των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD. 
•Το fund JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV 
•H PLEPI HOLDINGS LTD, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται από μέλη των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan. 
Υπενθυμίζεται ότι η LAMDA αποκλείστηκε από τη συνέχιση του διαγωνισμού, λόγω χαμηλής προσφοράς. 
Πρόκειται για ένα δυσθεώρητο ποσό, που αν επιτευχθεί θα είναι μακράν η πλέον επιτυχημένη αποκρατικοποίηση στην Ελλάδα, ενώ θα "ανεβάσει" την εικόνα της χώρας διεθνώς, που ψάχνει απεγνωσμένα ένα "καλό νέο". Είναι δε επίσης αξιοπρόσεκτο το γεγονός της απόλυτα επιτυχημένης διαδικασίας που "τρέχει" τόσο καιρό τώρα, χωρίς να έχει ακουστεί το παραμικρό, κα΄τι απολύτως ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. 
Στα πολλά δε αξιοπρόσεκτα δεδομένα του διαγωνισμού αυτού και το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή αξία του συγκροτήματος ανέρχεται στα 275 εκ. ευρώ, και  το τίμημα που βάζουν ως ελάχιστο οι πωλητές αποτελεί μια έμπρακτη απάντηση στους λαϊκιστές και τους φωνασκούντες "δημοσιογράφους", που διαρρέουν διάφορα  περί "κομματιών ψωμιού", προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού...
Το τίμημα αυτο προέκυψε συνυπολογίζοντας τις οικονομικές προσφορές που υπέβαλλαν οι τρεις πρώτοι, αθροίζοντας και ένα premioum που θεώρησαν λογικό τα επιτελεία της ΕΤΕ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής θα βασιστεί:
1. στην μείωση κατά 15.000 τ.μ. της δόμησης, από 71.000 τ.μ που είναι σήμερα το σύνολο της δόμησης σε 56.500 τ.μ., με την διατήρηση του ίδιου συντελεστή.
2. Στην μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, αφού σε περιόδους αιχμής οι 1000 φιλοξενούμενοι στο "Αφροδίτη" θα "αντικατασταθούν" από τους ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών κατοικιών, που θα είναι λιγότεροι από 200
3. Στην ανέγερση υπερπολυτελών κατοικιών που δεν θα ξεπεράσουν τις 50, με το πιθανότερο σενάριο να κάνει λόγο για 25 με 30.

Και είναι απορίας άξιο πως κάποιοι -πολλοί δυστυχώς- λαϊκιστές πολιτικοί, συνεχίζουν τον θλιβερό κατήφορό τους, αδιαφορώντας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τα ταπεινά ένστικτα κάποιων... 

Ποιοι είναι οι τρεις όμιλοι

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, σας παρουσιάζουμε εν εκτάσει τα προφίλ των τριών "μονομάχων", αντιγράφοντας από ένα εξαιρετικό άρθρο του Β. Κανέλλη στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"1 •Από την ίδρυσή της η Colony διαχειρίζεται επενδύσεις αξίας 52 δισ. δολαρίων που αφορούν 30.000 assets.
•Πριν από έξι μήνες η Dolphin έβαλε στα ταμεία της 290 εκατ. ευρώ πουλώντας το τουριστικό συγκρότημα Venus Rock στην Κύπρο. Colony Capital Acquisitions Llc.
H αμερικανική εταιρεία διαθέτει υπό διαχείριση περίπου 20 δισ. δολάρια.
Το χαρτοφυλάκιο των έργων της περιλαμβάνει καζίνο, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και το Χίλτον του Λας Βέγκας. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Thomas J. Barrack. Dolphin Capital Investors Ltd.
Η εταιρεία των Μ. Καμπουρίδη (φωτό), Π. Χαραλαμπίδη και Α. Παπαγεωργίου είναι εισηγμένη στην AIM του Λονδίνου. Μεγαλομέτοχος της εταιρείας με 20% είναι το fund Third Point, που διαχειρίζεται assets αξίας 12,9 δισ. δολαρίων. Ο ιδρυτής της Dolphin, Μ. Καμπουρίδης, μετά το «Amanzoe» στο Πόρτο Xέλι, έχει στα σκαριά άλλες 5 επενδύσεις σε Tζια, Kρήτη, Bοιωτία, Aργολίδα, Mαγνησία.

2 •Ο Khaled Olayan, διαχειρίζεται περιουσία άνω των 12 δισ. ευρώ.
•Η Olayan με παρουσία πάνω από 40 έτη στην Ελλάδα συμμετέχει σε εταιρείες όπως η Coca Cola, η Chipita κ.λπ.
•Η ΤΕΜΕΣ έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού με το Costa Navarino. Olayan Investments CE O σαουδαραβικός όμιλος από τους μεγαλύτερους στη χώρα με την TEMES διεκδικούν το ξενοδοχείο με το επενδυτικό σχήμα Plepi Holdings Ltd. Επικεφαλής της Olayan είναι ο Khaled Olayan και οι τρεις αδελφές του ενώ η εταιρεία συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στις Carrefour, HSBC, JP Morgan, Chase Manhattan, Morgan Stanley και Toshiba. ΤΕΜΕΣ H εταιρεία της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου διαχειρίζεται το Costa Navarino. Ιδρυτής ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ενώ σήμερα έχει αναλάβει ο γιος του, Αχιλλέας. Η επένδυση στη Μεσσηνία θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν επενδυθεί πάνω από 550 εκατ. ευρώ.

3. •Ο όμιλος AGC Equity Partners διαχειρίζεται κεφάλαια 2 δισ. ευρώ.
Το Jermyn street real estate fund IV LP, είναι υπό τη διαχείριση της AGC Jermyn Street IV, επενδυτικό σχήμα από τη Μέση Ανατολή με έδρα το Λονδίνο.
Εχει συμμετοχές σε εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, hedge funds και εταιρειών real estate.
Ο εκ των συνιδρυτών της AGC, ο Walid Abu-Suud, ήταν ανώτατο στέλεχος του Κουβέιτ. Στο παρελθόν είχε επίσης διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο περί τα 14 δισ. δολάρια της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Κουβέιτ (Kuwait Petroleum Corporation KPC). Εργάστηκε επίσης στην JP Morgan".

Τι πωλείται;

Κλείνοντας ας δούμε ξανά τι πωλείται, αντιγράφοντας πάλι από τον Β. Κανέλλη:
"Οσον αφορά τον Αστέρα, πολυτελείς κατοικίες δίπλα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, ιδιωτική παραλία, μαρίνα, γήπεδα τένις, και υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα συνθέτουν το νέο πρόσωπο του ξενοδοχείου.
Οι επενδυτές που έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές, ευελπιστούν να μεταμορφώσουν την έκταση των 308 στρεμμάτων στο Μικρό Καβούρι της Βουλιαγμένης στην ελληνική Ριβιέρα.
Το «κλειδί» που προσέλκυσε το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης είναι η δυνατότητα που παρέχεται -από το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ)- στον πλειοδότη του διαγωνισμού να κατασκευάσει πολυτελείς τουριστικές κατοικίες ή διαμερίσματα δίπλα στις υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες.
Το ΕΣΧΑΔΑ προβλέπει πως πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες μπορούν να αναπτυχθούν σε έκταση εμβαδού 33,5 στρεμμάτων.
Και αυτός ήταν ο λόγος που (με το ΕΣΧΑΔΑ) οι χρήσεις γης στην περιοχή μεταβλήθηκαν σε ζώνη τουρισμού - αναψυχής.
Σημειώνουμε ότι από τα 308 στρέμματα που αναπτύσσεται ο Αστέρας Βουλιαγμένης, τα 192 στρέμματα ανήκουν στην Αστήρ Παλλάς (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) και τα 115,6 στρέμματα στο ελληνικό Δημόσιο.
Στην έκταση των 192 στρεμμάτων βρίσκεται το ξενοδοχείο Αrion Resort and Spa με 123 δωμάτια, τα 58 bungalows, συνεδριακό κέντρο, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Τhe Westin Hotel Athens με 162 δωμάτια, χώροι εστίασης και συνεδριακό κέντρο.

Aναξιοποίητη

Στην έκταση που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ (η Εθνική Τράπεζα έχει το δικαίωμα επικαρπίας και η Αστήρ Παλλάς μισθώνει το ακίνητο κατόπιν συμφωνίας ισχύος 30 ετών, έως το 2029), βρίσκεται το ξενοδοχείο Αφροδίτη (που δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια) με συνολική επιφάνεια 20 στρέμματα και η υπόλοιπη έκταση παραμένει αναξιοποίητη. Εκτός από τα παραπάνω κτίσματα, ο πλειοδότης θα αποκτήσει και τη χρήση της παραλίας και της μαρίνας Βουλιαγμένης. Σημειώνουμε ότι η εταιρεία Αστήρ Παλλάς έχει τα δικαιώματα χρήσης της παραλίας του Αστέρα μέχρι το 2022 και της μαρίνας μέχρι το 2052. Επίσης αναφέρουμε ότι στην περίπτωση που κατεδαφιστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις, στη θέση των bungalows μπορούν να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 5.300 τ.μ. "

Να δούμε θα δοθούν αυτά τα χρήματα από τους τρεις ενδιαφερόμενους; 
Και ποιος θα δώσει περισσότερα;
Με το καλό να ολοκληρωθεί η διαδικασία!!! 

ΥΓ: Για να μην έχουμε ...παρατράγουδα, επιτρέπεται η αναδημοσίευση (με χαρά μάλιστα), φτάνει να γίνει αναφορά και λίνκ στην πηγή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου