Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Με Σαμαρά και Κεφαλογιάννη μίλησε ο Peter Long...


- 2,1 εκ. τουρίστες για την Ελλάδα το 2014, από 1,8 φέτος υποσχέθηκε ο πρόεδρος της TUI 
- Συνάντηση με τον γ.γ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά στην Κω

Σε πολύ θετικό, έως πανηγυρικό κλίμα έγινε προχθες στην Κω  η επίσκεψη του προέδρου της TUI Peter Long και στελεχών του Ομίλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε μεγάλους ελληνικούς προορισμούς, όπως σας ανακοινώσαμε πριν από λίγες ημέρες ( εδώ ). 
Μάλιστα υπήρξε ιδιαίτερη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Πάνο Λειβαδά και ακολούθως επικοινωνία του ισχυρού άνδρα της TUI με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. 
Ο κ. Long τόνισε ότι για το 2014 ο όμιλος εκτιμά ότι θα φέρει στην Ελλάδα τουλάχιστον 2,1 εκ. τουρίστες, από 1,8 που εκτιμά ότι θα φέρει συνολικά το 2013. 
Σημειώνεται ότι όπως σας αποκαλύψαμε στο δημοσίευμα, στην βελτίωση του κλίματος συνετέλεσε και η εξόφληση των παλαιών οφειλομένω του ΕΟΤ στην TUI.

Παράλληλα παρατέθηκε δείπνο σε ομάδα περίπου 100 ατόμων και όπως έγραψε το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ, "το κύριο ενδιαφέρον της ολιγόωρης παραμονής του εστιάζεται στο δείπνο εργασίας που έγινε στο «Σπιτάκι», παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Λειβαδά, του Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη, του Δημάρχου κ. Καΐσερλη, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Φτακλάκη, του Δ/ντος Σ/λου της TUI στην Ελλάδα κ. Μ. Μαυρόπουλου, του Δ/ντή Συμβολαίων κ. Κουρουπλή, του Δ/ντή της Atlantica κ. Δ. Νικολαΐδη, του Δ/ντή της TUI στην Κω κ. Στ. Βουκουβαλίδη και των ιδιοκτητών των ξεν/χείων που συνεργάζεται η εταιρεία στο νησί μας κ. Ν. Ζαχαριά, Α. Γκότση, Κ. Πατεράκη, Μ. Λυσγάρη κ.ά.".









Η ηγεσία της TUI, δεδομένης και της κατάστασης στην Αίγυπτο "εκτιμά" ιδιαίτερα την σταθερότητα στην Ελλάδα, ακόμη και εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει περάσει ποτέ η χώρα, ενώ αναγνωρίζει τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Τουρισμού για λύση όλων των εκκρεμμοτήτων του παρελθόντος με αμοιβαίο όφελος.

Για την ιστορία και μόνο σας γράψαμε προχθες το "στόρυ" της TUI και της περιοδείας του "αφεντικού" Πήτερ Λονγκ, εξηγώντας μεταξύ άλλων και την εξόφληση παλιών οφειλομένων προς τον γερμανικό κολοσσό, ύψους 1,6 εκ. ευρώ.
Τελικά το ποσό είναι 1,675, οπότε σας "παραπληροφορήσαμε"...
Για να επιτευχθεί αυτό, από τις αρχές του Καλοκαιριού υπήρξε μια τιτάνια, κυριολεκτικά, προσπάθεια υπηρεσιακών παραγόντων του Ε.Ο.Τ., της ηγεσίας του, αλλά και -και εδώ είναι το εντυπωσιακό- υπηρεσιακών παραγόντων και της ηγεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε μια εθνική συστράτευση, ώστε να δοθεί απόλυτα σύννομη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού, που εμφανιζόνταν απολύτως αφερέγγυος στις σχέσεις του με τους κορυφαίους tour operators.
Έγιναν πολλές συναντήσεις τόσο στην Τσόχα, όσο και στην ...Τσόχα ( αφού γειτονεύουν οι δύο οργανισμοί ) και μέσα από συνεννοήσεις, τόσο στη βάση, όσο και στην κορυφή, επήλθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μακάρι να συνεχίσει η συνεργασία αυτή και να αποτελέσει και best practice, για όλους όσοι εμπλέκονται στον Τουρισμό και έχουν μάθει να πετάνε το μπαλάκι στον διπλανό, μόνο και μόνο για να φύγει από πάνω τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου