Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αισιόδοξη γενικώς, αλλά και ειδικώς για τον Τουρισμό η ALPHA BANK!!!


"Εδραιώνονται πλέον συνθήκες ταχείας αποκλιμάκωσης της ύφεσης καθώς ενδυναμώνονται οι προσδοκίες ότι οι επώδυνες προσαρμογές των εισοδημάτων και της απασχόλησης πλησιάζουν στο τέλος τους". 
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του τελευταίου Οικονομικού Δελτίου της ALPHA BANK, στο οποίο για τον Τουρισμό αναφέρονται τα εξής:" σημαντική θετική επίπτωση στη συγκράτηση της ύφεσης από την εντυπωσιακή ανάκαμψη των εισπράξεων από τον εξωτερικό τουρισμό κατά 17,8% σε ετήσια βάση, η οποία εκτιμάται επίσης στις 0,6 π.μ.. Βέβαια, η θετική επίπτωση του τουρισμού στον περιορισμό της ύφεσης στο 2ο 3μηνο 2013 ήταν πολύ μεγαλύτερη, αφού στο 3μηνο αυτό σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση του κύκλου εργασιών στον τομέα των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης κατά +5,3%, μετά τη μεγάλη πτώση του κατά -16,9% στο 1ο 3μηνο 2013. Η τουριστική κίνηση, με κάθε μέσο μεταφοράς, αναμένεται να συνεχισθεί στο δίμηνο Σεπτ.- Οκτωβρίου 2013 με υψηλότερο ρυθμό έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2012.

Επισημαίνεται ότι, η Ελλάδα το 2012 συγκέντρωσε 16,4 εκατ. τουρίστες (με κάθε μέσο μεταφοράς), ενώ οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό διαμορφώθηκαν στα € 10,04 δις το ίδιο έτος. Με βάση τις έως σήμερα εξελίξεις εκτιμάται ότι το 2013 ως σύνολο οι συνολικές αφίξεις τουριστών θα υπερβούν τα 17,7 εκατ., ενώ οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό μπορεί να υπερβούν τα € 11,2 δις. Σημαντική συμβολή στις εισπράξεις από τον τουρισμό αναμένεται να έχει το 2013 και η κρουαζιέρα που αναπτύσσεται ταχύτατα μετά την άρση των περιοριστικών διατάξεων".

Εδώ ολόκληρο το δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου