Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Βάσιμη αισιοδοξία στον Αστέρα Βουλιαγμένης



- Ανοιχτή η πλαζ τα βράδια του καλοκαιριού και με θερινό σινεμά!!!
- Σε ρότα κερδοφορίας το ιστορικό συγκρότημα από αύξηση πωλήσεων και συγκράτηση δαπανών
- Επενδύσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ στην μαρίνα που επίσης μπαίνει σε τροχιά κερδοφορίας

Ανοδικά κινούνται οι κρατήσεις του εμβληματικού συγκροτήματος Astir Palace, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Πολυχρόνη Γριβέα, ο οποίος ανακοίνωσε νέες παροχές για τους επισκέπτες της παραλίας, αλλά και αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό τόσο της Αθήνας, όσο και της πορείας του συγκροτήματος. 
Ο κ. Γριβέας επισήμανε ότι παρά την αρνητική εικόνα του πρώτου τριμήνου του 2013 ο Απρίλιος και Μάιος κινούνται ανοδικά στις κρατήσεις για τον Αστέρα και αυτό έχει απεικόνιση στα έσοδά του, που καταγράφουν άνοδο 15%-17%. 
Αυτή την περίοδο όπως είπε, η πληρότητα του συγκροτήματος αγγίζει το 80%, γεγονός που δίνει το δικαίωμα να γίνει εκτίμηση για λειτουργική κερδοφορία του συγκροτήματος και για τη χρήση του 2013. Μάλιστα, εκτίμησε  ότι εκτός απροόπτου το 2015 το συγκρότημα θα εμφανίζει και συνολική κερδοφορία, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μέχρι τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός για την πώλησή του, θα περάσει στη δεύτερη φάση. 
Η σημερινή εικόνα των κρατήσεων του Astir Palace οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης του, με τους Ρώσους, τους Τούρκους και τους Άραβες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. 
Στο σημείο αυτό ο κ. Γριβέας, δεδομένου του γεγονότος ότι ο Αστέρας δεν συνεργάζεται με Tour Operator's αλλά με μεμονωμένους πελάτες, εκτιμά ότι το ενδιαφέρον και για την Αθήνα είναι ζωντανό αυτή την περίοδο.


Στο μεταξύ ο απολογισμός της κίνησης στην Astir Βeach είναι ιδιαίτερα θετικός, καθώς το 2012 κόπηκαν 125.000 εισιτήρια, αυξημένα κατά 5.000 (3%) από το 2011. Τη φετινή χρονιά η διοίκηση της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ υλοποιεί ένα σχέδιο «παραθαλάσσιας ψυχαγωγίας που διαρκεί όλη μέρα», το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία της παραλίας και τις βραδινές ώρες (από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 12 μ.μ.) με προβολή ταινιών από την 1η Ιουνίου έως και τον Αύγουστο. Το 2013 ισχύει νέα τιμολογιακή πολιτική μειωμένη κατά μέσο όρο 10% (είσοδος 23 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 13 ευρώ τις καθημερινές), με τρεις περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους, κάρτες Loyalty δέκα και 20 επισκέψεων, ενός μήνα και μίας εβδομάδας, με έκπτωση έως και 25%. Στις νέες παροχές είναι δωρεάν μαθήματα γυμναστικής σε συνεργασία με το Holmes Place Club, ο χώρος ομορφιάς Οrloff Spa, ενώ λειτουργούν πέντε καταστήματα (Salt Water, Asterias Beach Wear, Arena/Saucony, Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη, Blue, Kiosk).
Παράλληλα λειτουργεί χώρος με εξωτερική σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος μεριμνώντας για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, ελεύθερο Wi-fi, ενώ ο χώρος Platinum Lounge  διατίθεται αποκλειστικά για τους κατόχους της κάρτας μέλους (Platinum Membership Card) με δωρεάν είσοδο από το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Επενδύσεις στη μαρίνα κα εξελίξεις στο διαγωνισμό

Σε εξέλιξη είναι εδώ και δύο μήνες τα έργα ανακαίνισης της μαρίνας Βουλιαγμένης, χωρητικότητας 103 θέσεων με πληρότητα 94%. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα τρία εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί την επόμενη διετία, με εργασίες που περιλαμβάνουν τους χερσαίους χώρους, την ενίσχυση λιμενοβραχίονα αλλά και λιμενικά έργα. Επίσης ανανεώθηκε η σύμβαση με το εστιατόριο Moorings σε νέα βάση. Η εταιρία ολοκλήρωσε επίσης πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος που βρίσκεται στην έκταση της παραλίας Astir Beach, ύψους 500.000 ευρώ, με τη συνεργασία ομάδας αρχαιολόγων της ΚΣΤ' Εφορείας Αρχαιοτήτων, στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού, αρχιτέκτονες και μηχανικούς.

Τέλος αναφερόμενος στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Αστέρα που διανύει τη Β' φάση με 13 εταιρίες να συμμετέχουν ύστερα από αξιολόγηση, ο κ. Γριβέας εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Παράλληλα σημείωσε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, το οποίο δεν έχει χαρακτήρα distress και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει ενημέρωση επενδυτών από την Εθνική τράπεζα σε ό,τι αφορά τις προοπτικές αξιοποίησης του ακινήτου, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε δεσμευτικές προσφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου