Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα των 1.000 προορισμών και εμπειριών : Καβάλα – Δράμα - Θάσος


Απίστευτη πηγή έμπνευσης η χώρα μας, όπως παρατήρησαν δημοσιογράφοι απο την Αυστρία, που το διάστημα 13 έως 16 Μαίου, επισκέφθηκαν τη βόρειο Ελλάδα, σε ταξίδι που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Fly Niki –air Berlin και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης. Με αφετηρία τη γραφική πόλη της Καβάλας – παλιά πόλη, Κάστρο, η ομάδα των δημοσιογράφων περιηγήθηκε στο Νομό , επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το βαπτιστήριο της Λυδίας και τις παρθένες ακτές του Παγγαίου και της Κεραμωτής. Για τους φυσιολάτρεις και όσους αγαπούν την πεζοπορία και εναλλακτικούς τρόπους παραθέρισης, ο καταπράσινος Νομός Δράμας, γνωστός για τους υδροβιότοπους και την εξαιρετικής φήμης οινοπαραγωγή του, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην ομάδα. Η κορύφωση του ταξιδιού ακολούθησε στη Θάσσο με τις αμέτρητες δαντελωτές παραλίες και την πλούσια ιστορία.

 Τις εντυπώσεις απο τη φύση, συμπλήρωσε η εκπληκτική παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής και φυσικά η απαράμιλλη φιλοξενία των εκπροσώπων της Περιφέρειας, των Δήμων και των επαγγελματιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τις δυνατότητες αλλά και τις υποδομές της περιοχής.

Το ενδιαφέρον του αυστριακού κοινού για Καβάλα, Δράμα και Θάσσο, αντανακλάται στην αύξηση των απευθείας πτήσεων απο Βιέννη για Καβάλα. Συγκεκριμένα η Fly Niki συνδέει δύο φορές εβδομαδιαίως την αυστριακή πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και μία φορά την εβδομάδα η Austrian my Holidays.
Επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται για αποκλειστικά ναυλωμένες πτήσεις που εξυπηρετούν Tour Operators αλλά εξυπηρετούν και μεμονωμένους δυνητικούς επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να κλείσουν θέση μέσω της ιστοσελίδας της Austrian my Holidays http://myholiday.austrian.com/ και της fly Niki www.flyniki.com .
Στο ταξίδι εκπροσωπήθηκαν τα τρία κυριότερα επαγγελαμτικά έντυπα της Αυστρίας και οι 3 κυριότερες καθημερινές εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου