Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Καταγγέλει η διοίκηση του Ε.Ο.Τ...


Τις δήθεν αποκαλύψεις της τηλεοπτικής εκπομπής ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν "αδυνατούσε" (sic) ακόμη και να αντιληφθεί την διαφορά μεταξύ πυροσβεστικών ελικοπτέρων, από τα ελικόπτερα "παρελάσεων",και  οι οποίες αναπαρήχθησαν από κάποια blogs, "φωτογραφίζει" η καταγγελτική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Ο.Τ.. Η εκπομπή "αποκάλυψε" ότι ο ΕΟΤ θα δώσει 1,5β εκ. ευρώ για την μελέτη των αγορών Τουρισμού της χώρας και της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί. 
Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν υπάρχει, και είναι προφανές ότι μια τέτοια μελέτη είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να καταστρωθεί η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική τουριστική βιομηχανία. 
Και για μια βιομηχανία που συνεισφέρει στο εθνικό εισόδημα από 11 έως 16 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο ΑΜΕΣΑ, είναι προφανές ότι απαιτείται μελέτη. 
Όταν αυτή αποφασιστεί, και που σε καμία περίπτωση το ποσό είναι αυτο, θα προκηρυχθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. 
Θυμίζω ότι και οι μελέτη του Bordas χρειάζεται ανανέωση, μετά από 7 χρόνια.

Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ έχει ως εξής:
"Μεγάλη κατάπληξη προκαλούν στη διοίκηση του Οργανισμού, παραπολιτικά σχόλια , δημοσιεύματα στον τύπο , στην τηλεόραση και σε ανώνυμα ή επώνυμα blogs , τα οποία στοχοποιούν σκέψεις , τις οποίες ο ΕΟΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να υλοποιήσει στο πλαίσιο της αποστολής του και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες . Σε μία εποχή που όλοι προσπαθούμε , κυβέρνηση και φορείς , συλλογικά , χωρίς διαχωρισμούς και προσωπικές επιδιώξεις να καταρτίσουμε προγράμματα δράσης για την ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος με στόχο την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, είναι τουλάχιστον θλιβερό αυτές οι σκέψεις να κρίνονται εκ προοιμίου ύποπτες .
 Ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ"

Πολύ καλή απάντηση και μάλιστα στις εποχές που ζούμε δεν πρέπει οι δημόσιες αρχές να αφήνουν τίποτα αναπάντητο, εθιδικά σε θέματα διαφάνειας

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια! Τους σπάσατε τα μούτρα!

    Αντί να θίγεστε με το παραμικρό φροντίστε να τους βγάλετε ψεύτες.

    Με αποτελέσματα κύριοι...

    Για να μη σας λέμε ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή