Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Χαλκιδική: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Για τους …..πάνω από 55 ετών»

- Προωθείται από 38 επιχειρήσεις της περιοχής του Άθω! 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η εφαρμογή του τουριστικού προγράμματος «Για τους…. πάνω από 55 ετών», το οποίο εκπονήθηκε από τον Οργανισμό του Άθω και απευθύνεται σε όσους, έχοντας συμπληρώσει τα 55 τους χρόνια, επιζητούν την «εξιδανικευμένη απλότητα» στις αποδράσεις τους αλλά και την απόκτηση βιωματικών τουριστικών εμπειριών, που συνδυάζουν :
· Την ποιότητα,
· Τη μοναδικότητα,
· Τη σύνδεση του τουρισμού με τις ανθρώπινες δραστηριότητες,
· Τη φυσική ομορφιά στους προορισμούς που επισκέπτονται,
· Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, · Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων κάθε εποχής του χρόνου,
· Τα σημεία πολιτισμού και τις ειδικές εκδηλώσεις, σε ειδικά διαμορφωμένες / προσιτές / εκπτωτικές τιμές.

Στις δραστηριότητες του προγράμματος μπορούν να συμμετέχουν και ηλικιακά μικρότερα άτομα, αρκεί να συνοδεύονται από εκείνους που πληρούν τους όρους συμμετοχής, δηλ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Η πανηγυρική τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε χθες, στις 6 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του Alexandros Palace Hotel & Suites, στην Ουρανούπολη, προσελκύοντας την τοπική τουριστική και ξενοδοχειακή οικογένεια αλλά και εκπροσώπους τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί μέχρι και το τέλος Απριλίου 2013 στοχεύοντας :
- Στην προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές,
- Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,
- Στην τόνωση της τοπικής οικονομίας,
- Στην ενίσχυση της υφιστάμενης τουριστικής κατάστασης με νέες προτάσεις,
- Στη δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας της περιοχής με ευρωπαϊκές αγορές και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο.

Στην εφαρμογή του συμμετέχουν 38 τοπικές επιχειρήσεις / μέλη του Οργανισμού: 19 ξενοδοχεία και καταλύματα, 5 restaurants, 11 λοιπές επιχειρήσεις και 3 τουριστικά γραφεία. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης πραγματοποιήθηκε λεπτομερής παρουσίαση των όρων του, προβλήθηκαν οι θεματικές του ενότητες που σχεδιάσθηκαν ώστε να αναδεικνύουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ενώ παρουσιάσθηκε ο έντυπος και ηλεκτρονικός κατάλογος με τίτλο «The 55 Book», ο οποίος εκδόθηκε από τον Οργανισμό στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί το επαγγελματικό εργαλείο προώθησης του προγράμματος.

Η εκδήλωση σηματοδοτήθηκε από την παρουσία της 50μελούς δημοτικής χορωδίας της Κέρκυρας San Giacomo, η οποία εκτέλεσε έργα διάσημων Ελλήνων και Ευρωπαίων συνθετών, «κλέβοντας» την παράσταση και ενθουσιάζοντας το κοινό, δίνοντας παράλληλα το στίγμα της διαπολιτισμικότητας στις συνέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου