Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε.


- Πρώτη δημόσια παρουσία και του γενικού γραμματέα Τάσου Λιάσκου 

Το υπουργείο Τουρισμού θα είναι αρωγός των προσπαθειών των επαγγελματιών του κλάδου, διαβεβαίωσε η υπουργός τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η κα. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στους άμεσους στόχους και τις πολιτικές που σχεδιάζονται για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αλλά και ιδιαίτερα για την Αθήνα που έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια ως τουριστικός προορισμός, λόγω εξωγενών από τον τουρισμό παραγόντων. 
Η υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει πολιτικές που θα θέσουν τη βάση για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Η κα. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις ενέργειες ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης με στόχο την τόνωση της τρέχουσας τουριστικής σεζόν, αναλύοντας ταυτόχρονα τις δράσεις του υπουργείου και τις δράσεις προβολής για την προσεχή τουριστική χρονιά, όπως και την άμεση σύσταση της Επιτροπής Κρίσεων. Η υπουργός Τουρισμού μεταξύ άλλων ανέλυσε τα αναπτυξιακά μέτρα που μελετώνται για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέσω του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος θα αναθεωρηθεί λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις του ξενοδοχειακού κλάδου. Εν συνεχεία τόνισε ότι δρομολογείται σημαντική νομοθετική παρέμβαση που αποσκοπεί στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τόσο του υπουργείου όσο και ρόλου του ΕΟΤ, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος άσκησης της πολιτικής του υπουργείου. Η κα. Κεφαλογιάννη ζήτησε την ευαισθητοποίηση των πολιτικών και των κοινωνικών δυνάμεων, ούτως ώστε να εκπέμπεται θετική εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Συμπλήρωσε δε ότι θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, χαιρετίζοντας την επανίδρυση του υπουργείου Τουρισμού, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία στο νέο φορέα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν αγκυλώσεις σε θέματα συναρμοδιοτήτων με άλλα υπουργεία. Ακολούθως, ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της κρίσης στον κλάδο, τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών μεταφορών, την αποχώρηση σημαντικών αεροπορικών εταιρειών από την Ελλάδα, την πολιτική σχετικά με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και την ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής προβολής με συντονισμό των δράσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Παράλληλα, έκανε λόγο για την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων, ζήτησε προσδιορισμό του νέου επενδυτικού πλαισίου για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τόνισε την ανάγκη εξέτασης όλων των περιπτώσεων αύξησης του αριθμού χορήγησης βίζας από όλες τις τουριστικές αγορές εκτός Ε.Ε. Επίσης, έθιξε τα χωροταξικά θέματα του τουρισμού, επικεντρώνοντας στη συνολική αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό με νέες κατευθύνσεις. Επιπλέον, στη συνεδρίαση του Ξ.Ε.Ε. συζητήθηκε ο ρόλος της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης στον τουρισμό, οι εν δυνάμει συνέργιες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και αναλύθηκε στην κα Κεφαλογιάννη ο ρόλος και οι εν αναπτύξει δράσεις του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. ζήτησαν από την υπουργό Τουρισμού την πραγματοποίηση ενεργειών και τον συντονισμό των δράσεων για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό της τουριστικής εικόνας της Αθήνας. Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρευρέθη και ο νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος.

1 σχόλιο:

  1. Αφού Ευχηθώ !!!
    Στην Συμπατριώτισσα μας
    ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
    ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗ
    Καλή επιτυχία στο Δύσκολο έργο της,
    στον ποιο ευαίσθητο τομέα της οικονομίας μας
    που είναι ο τουρισμός
    Και να της επισημάνω δυο τρία πραγματάκια,
    εάν μπορεί, κι έχει τα κότσια

    1) Να καταργήσει το σύστημα όλα πληρωμένα all inclusive στα ξενοδοχεία . είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για την πατρίδα μας, για την περιφέρεια, για την τοπική αυτοδιοίκηση, για τους χιλιάδες μικροεπαγγελματίες.
    2) Να ξαναδοκιμάσουμε να φτιάξουμε μια αεροπορική εταιρεία τσάρτερ ξενοδόχων, πρακτόρων, λαϊκής βάσης 3-5 αεροπλάνα., να πετάνε με χαμηλό κόμιστρο ( μηδαμινό ) , με αυτό το κίνητρο θα φέρνουν χιλιάδες επισκέπτες, με αποτέλεσμα να κινηθεί όλη η αγορά..
    3) Κατάργηση των τετράτροχων, λεγόμενων γουρούνες, είναι η ματωμένη πληγή του τουρισμού μας, κάθε χρόνο τραυματίζονται εκατοντάδες συνάνθρωποι μας, χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, είναι η κατάρα του τουρισμού μας

    Αυτά τα ολίγα για αρχή
    Με εκτίμηση
    Νίκος Ρουσάκης
    www.neonhotel.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή