Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η Χαλκιδική στους καταλόγους των Ιταλών Tour Operators…


Ο προβληματισμός των Ιταλών σχετικά με τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα, συνοδεύτηκε και από μια έμπρακτη απόδειξη της φιλίας τους: τη διεύρυνση των ελληνικών προορισμών στα προγράμματα των Tour Operators. Στη διεθνή έκθεση BIT που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο, εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής υποδέχθηκαν τους διευθυντές των τριών τουριστικών οργανισμών που για πρώτη φορά μετά από χρόνια επανέφεραν τη Χαλκιδική στις μπροσούρες τους. Ο product manager του SETTEMARI κος Luca Fiandino, του tour operator που ειδικεύεται στην Ελλάδα, δήλωσε σίγουρος για το ότι η Χαλκιδική θα προσελκύσει πολύ περισσότερους Ιταλούς στο μέλλον.
Στις 15/2 ο Ε.Ο.Τ. Μιλάνου οργάνωσε για 2η χρονιά workshop σε club του Μιλάνου, προσκαλώντας τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για να συναντήσουν εκπροσώπους περιοχών της Ελλάδας. Στο workshop συμμετείχε επίσης και η Aegean Airlines. Αρκετές επαφές έγιναν με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους cral (πολλοί εκ των οποίων επισκέφθηκαν πέρυσι τη Χαλκιδική) και δημοσιογράφους με τους οποίους συζητούνται επισκέψεις στην περιοχή. Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας και Ε.Ο.Τ., την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: Πέτρος Αλεβιζάτος – Υφυπουργός Τουρισμού, Κωνσταντίνος Ζήκος – Πρόεδρος Ε.Ο.Τ., Μιχάλης Τερζίμπασης – Διευθυντής Ε.Ο.Τ. Μιλάνου.
Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής κος Γρηγόρης Τάσιος – Πρόεδρος Δ.Σ., Σοφία Μπουρνατζή - Διευθύντρια Marketing και Ελένη Σαρηκώστα - Δημ. Σχέσεις Χαλκιδικής στην Ιταλία, πραγματοποίησαν μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους συνεργασίας με μια αεροπορική και μια ναυτιλιακή εταιρεία.
Οι προσπάθειες προβολής του προορισμού που ξεκίνησαν πέρυσι, φέτος άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Το 7σέλιδο αφιέρωμα του τεύχους Αυγούστου 2011 στο περιοδικό BELL’ EUROPA ήταν αδιάψευστη απόδειξη του ενδιαφέροντος που δημιουργείται για τη Χαλκιδική. Ο Πρόεδρος κ. Τάσιος έκανε δηλώσεις στο ODEON PROGRAMMA TELEVISIONE, πρόγραμμα τηλεοπτικού καναλιού της Λομβαρδίας και έδωσε συνέντευξη στη free press εφημερίδα ON THE ROAD που εκδίδεται σε τιράζ 100.000 φύλλων.
… και παραδοσιακά στην έκθεση Holiday & Spa Σόφιας
Παράλληλα με την έκθεση της Ιταλίας διεξήχθη και η “Holiday & Spa” στη Σόφια. Η Χαλκιδική εδώ και χρόνια αποτελεί για τα Βουλγάρικα τουριστικά γραφεία έναν ελκυστικό και κοντινό προς τη χώρα τους προορισμό, γι΄αυτό και από πλευράς επιχειρηματιών της Χαλκιδικής υπήρχε πολλαπλή παρουσία: στο stand του Τουριστικού Οργανισμού, σε δικά τους stand αλλά και σε αυτά των τουριστικών γραφείων. Τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής εκπροσώπησαν στη Σόφια οι κύριοι: Δημήτρης Χαδαλής – Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. και Αντώνης Δεληδημητρίου – Ταμίας Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου