Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τα 10 -ελπιδοφόρα- ΘΑ του Αντώνη Σαμαρά

- 4,5% ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό κύκλωμα!!!
- Καμία συζήτηση για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά


Δέκα μέτρα, με πλέον εντυπωσιακό όλων την μείωση του ΦΠΑ στο 4,5% για όλο το τουριστικό κύκλωμα εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που έγινε παράλληλα με την έκθεση ΧΕΝΙΑ στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ στο αεροδρόμιο, παρουσία περισσοτέρων από 1250 ξενοδόχων και πλήθους επισήμων μεταξύ των οποίων ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι υφυπουργοί Πολιτισμού Τουρισμού κ.κ. Πέτρος Αλιβιζάτος και Γιώργος Νικητιάδης, η τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κα Όλγα Κεφαλογιάννη, πολλοί βουλευτές, κ.λπ.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για τα εξής 10 άμεσα μέτρα:


Τα μέτρα προτεραιότητες που θα υλοποιήσουν άμεσα αυτό τον μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχεδιασμό συνοψίζονται στον εξής «δεκάλογο»:

1. Συγκρότηση ξεκάθαρα αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού για την θεσμική του εκπροσώπηση. Και μάλιστα δίπλα και υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού.

2. Σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

3. Ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις ειδικές μορφές Τουρισμού και κάλυψη των κενών σε υποδομές, όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ και συνεδριακές εγκαταστάσεις.

4. Προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, σε 4,5% και διατήρηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά του Αιγαίου, με επέκταση της ρύθμισης και για τα νησιά του Ιονίου.

5. Πλήρης άρση του καμποτάζ.

6. Μείωση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων και την δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος.

7. Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

8. Εκπόνηση νέας Στρατηγικής Αερομεταφορών, με μείωση των τελών στα αεροδρόμια της χώρας.

9. Άμεση εφαρμογή όσων ρυθμίζει ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

10. Εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα με σκοπό την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της ως τουριστικός προορισμός.

Βέβαια αξίζει να επισημανθεί ότι ενώ live είπε μείωση στο 4,5%, στην επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ γίνεται λόγος για "προσπάθεια μείωσης¨, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: " Προϋπόθεση για να πετύχουν όλα αυτά: να συνειδητοποιήσουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί συλλογική, Εθνική προτεραιότητα. Έχουμε ήδη προτείνει από τον Αύγουστο, τη σύναψη «Συμβολαίου καλής πίστης και συνεργασίας» ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του Τουρισμού, ώστε να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.
Πρόσφατα, με αφορμή την κάμψη της εμπορικής και τουριστικής κίνησης στην Αθήνα, λόγω των καθημερινών διαδηλώσεων, προτείναμε τη σύναψη αντίστοιχου «Μορατόριουμ για την Αθήνα», με σκοπό την εξομάλυνση των συνθηκών στο κέντρο μέχρι τις γιορτές, ως αναγκαία συνθήκη για να τονωθεί ο τουρισμός".

Όλη η ομιλία του προέδρου τηε ΝΔ εδώ

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδη οταν λεμε 4,5% στο συνολο τουριστικου πακετου, το ποτο και το φαγητο θα παραμείνουν στο 23%; Μονο το πακετο που κλεινουν τα πρακτορεια θα μειωθει;
    Και με τις βιζες θα κανουμε κατι; Θα ανοιξει ο δρομος απο τις ορθοδοξες χωρες της ανατολικης ευρωπης;

    Αλλητογραφος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή