Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σχέδια Κολέτσου για Κοινοπολιτεία και Ρωσία...

Νέα πρωτοποριακά σχέδια για την προβολή της χώρας και την καλύτερη οργάνωση των αγορών της Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας θέτει σε εφαρμογή ο νέος γενικός γραμμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Γιώργος Κολέτσος, ο οποίος παράτεινε κατά μία ημέρα την παραμονή του στη Μόσχα, εξετάζοντας το σύνολο των θεμάτων, της μοναδικής ραγδαίας αναπτυσσόμενης για τον ελληνικό τουρισμό αγοράς. Στα σχέδια του νέου γ.γ. του Ε.Ο.Τ. περιλαμβάνονται η άσκηση επιθετικής πολιτικής στις αγορές, οι συνολικές παρεμβάσεις με τον συντονισμό όλων των κατά τόπους ελληνικών αρχών (πρεσβείες, προξενεία, κ.λπ.), η εξατομίκευση της αντιμετώπισης κάθε αγοράς, και η αναζήτηση χορηγών για την προβολή της Ελλάδας μέσα από κοινά προγράμματα. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, στο αμέσως προσεχές διάστημα να υπάρξει μια "ομοβροντία" εξαιρετικά σημαντικών και low budget εκδηλώσεων. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν στην στήριξη της παρουσίας του Οργανισμού στις χώρες αυτές, δεδομένου ότι το γραφείο του Οργανισμού στη Ρωσία, που έχει την ευθύνη ολων αυτών των χωρών, έχει 5 άτομα προσωπικά για 200 εκ. εν δυνάμει τουρίστες.


Μάλιστα η αναζήτηση χορηγών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ με την ολοκλήρωση της ΜΙΤΤ, η Ελλάδα (στις 22 Μαρτίου) συμμετέχει σε έκθεση στο Κίεβο, με την αγορά της Ουκρανίας μετά το +102% το 2010, να "ετοιμάζεται" για ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα φέτος. Σε αυτό θα συμβάλει καθοριστικά και η άριστη σχέση με το νέο πρέσβη και πρόξενο της χώρας μας στην Ουκρανία, ενώ ετοιμάζονται επαφές σε Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν και Αζερμπαϊτζάν.

Όσον αφορά την κίνηση των προκρατήσεων από Ρωσία, ισχύει απολύτως το +25% που σας γράψαμε προχτές αυτή τη στιγμή, στοιχείο που επιβεβαιώνεται και από τις εκδοθείσες βίζες, οι οποίες σημειώνουν ισόποση αύξηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου