Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Υπόσχεση στήριξης του τουρισμού μέσω του νέου Αναπτυξιακού


Υπόσχεση στήριξης έλαβαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, όσον αφορά στον υπό διαμόρφωση αναπτυξιακό νόμο, σε συνάντηση που είχαν προχθές με την κα. Κατσέλη, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, καθώς και τους αρμόδιους υφυπουργούς Σταύρο Αρναουτάκη και Γιώργο Νικητιάδη. ...

Η δυνατότητα αξιοποίησης των ευεργετικών διατάξεων του Αναπτυξιακού νόμου για τις τουριστικές επιχειρήσεις επικράτησε στη συζήτηση των φορέων με την πολιτική ηγεσία των δύο υπουργείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η κ. Κατσέλη όσο και ο κ. Γερουλάνος αντιμετωπίζουν θετικά το αίτημα των ξενοδόχων, να αποκλειστεί από τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού νόμου η δημιουργία νέων κλινών σε κορεσμένες περιοχές. Καθοριστική πάντως για την τελική διαμόρφωση του Αναπτυξιακού νόμου θα είναι η νέα σύσκεψη που θα έχουν οι φορείς την ερχόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, εν όψει και των εξαγγελιών στη ΔΕΘ.
Παράλληλα, συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του Ε.Ο.Τ. και η μετεξέλιξή του σε ουσιαστικό «εργαλείο» για την προβολή της Ελλάδας καθώς και η διευκόλυνση των συνεργασιών με αεροπορικές εταιρίες για το «άνοιγμα» απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα από αγορές που εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως προορισμό.
Συζητήθηκε επίσης η προσέλκυση τουρισμού τρίτης ηλικίας στο πρότυπο της Ισπανίας, η ενίσχυση της παραθεριστικής κατοικίας, η αντιμετώπιση του προβλήματος των τουριστικά κορεσμένων περιοχών και η στοχευμένη ανά αγορά στρατηγική προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου