Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Συμφωνία Ένωσης Ξενοδόχων Κω με GEA


Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις υπερβολικές απαιτήσεις των αναγνωρισμένων από τον ΟΠΙ εταιριών πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων είναι μεγάλα και γνωστά σε όλους τους επιχειρηματίες καθώς πολλοί από αυτούς οδηγούνται σε δικαστήρια, απειλούμενοι με δυσανάλογες χρεώσεις. 
Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ξενοδόχων Κω προκειμένου να διευκολύνει τα μέλη της και μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις πέτυχε μια πολύ σημαντική συμφωνία με τον Οργανισμό Συλλογικών Δικαιωμάτων GEA, βάσει της οποίας περιορίζονται ο απαιτήσεις τους σε τιμές με έκπτωση από 50% έως και 80% επί του βασικού τους τιμοκαταλόγου ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, εξαιρώντας μάλιστα τα ξενοδοχεία πολύ χαμηλών κατηγοριών ενός και δυο αστέρων από την καταβολή οφειλομένων ( υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις).
Όπως τονίζει η πρόεδρος Κων/να Σβύνου "Καταφέραμε επιπλέον, λόγω της κρίσης που διανύουμε ως ξενοδόχοι της Κω, επιπλέον έκπτωση κατά 20% επί των συμφωνηθέντων, για τα ενεργά μέλη της Ένωσης ξενοδόχων Κω. Η συμφωνία αυτή είναι προαιρετική, συνιστώμενη και βέβαια ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην την ακολουθήσει ή να την τροποποιήσει. Εμείς, ως Ένωση Ξενοδόχων Κω συστήνουμε ανεπιφύλακτα να ακολουθηθεί, κατοχυρώνοντας τους ξενοδόχους ως προς το κλείδωμα του ποσού οφειλής τους έως και το 2018".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου