Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΝΕΚ: Οι έκτακτες ναυλώσεις πλοίων μηδένισαν τις ζημιές


Οι έκτακτες ναυλώσεις πλοίων του ομίλου της ΑΝΕΚ για τις μετακινήσεις πολιτών από τη Λιβύη, βελτίωσαν σημαντικά τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ενίσχυσαν, σε μεγάλο βαθμό, τη ρευστότητά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για τα αποτελέσματα της εταιρίας το πρώτο τρίμηνο του έτους...

Βάσει αυτών, ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το α’ τρίμηνο του 2011 ανήλθε σε 61,4 εκατ. ευρώ, έναντι 45,5 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2010, ενισχυμένος κατά 35%. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της Μητρικής ανήλθε σε 56,1 εκατ. ευρώ, έναντι 42,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο.
Τα μικτά αποτελέσματα του ομίλου διαμορφώθηκαν σε κέρδη 7,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 6,9 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2010. Το κόστος πωληθέντων, παρά τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών των καυσίμων που αποτελούν καθοριστικό συντελεστή κόστους, σημείωσε οριακή αύξηση κατά 3,3%, γεγονός που οφείλεται στην αποδοτικότερη εκμετάλλευση του στόλου. Αντίστοιχα, τα μικτά αποτελέσματα της μητρικής εταιρίας ανήλθαν σε κέρδη 9,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Αναστροφή κατέγραψαν τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου, τα οποία στο α’ τρίμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν σε κέρδη 2,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 11,3 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2010. Αντίστοιχα, σε επίπεδο εταιρίας το EBITDA διαμορφώθηκε σε κέρδη 5,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 12,0 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2010.
Τέλος, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου για το α’ τρίμηνο του 2011 βελτιώθηκαν σημαντικά και διαμορφώθηκαν σε ζημίες 3,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 18,2 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2010. Αντίστοιχα, τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 0,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 18,5 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι από τη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, η οποία πρόσφατα ολοκληρώθηκε, αντλήθηκαν συνολικά 16,3 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης. Επίσης, στα πλαίσια της αποδοτικότερης εκμετάλλευσης και αναδιάταξης του στόλου του ομίλου, συμφωνήθηκε η πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ ΛΙΣΣΟΣ, η οποία, βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου