Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Πτώχευση Τούρκου t.o. στη Γερμανία


Το Tαξιδιωτικό πρακτορείο V.Ö. Travel, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από τον βετεράνο στον τουρισμό Τούρκο επιχειρηματία Vural Öger, κήρυξε πτώχευση και σταμάτησε τη λειτουργία του. 
Ο ιδιοκτήτης Vural Öger είπε στο FVW ότι η ζημιογόνος εταιρία έμεινε φέτος πολύ πίσω στους στόχους της και οι κρατήσεις για το 2016 ξεκίνησαν επίσης άσχημα. 
Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας ήταν και το χρέος των 16 € εκατομμυρίων δολαρίων που άφησαν στο τούρκικο ξενοδοχειακό συγκρότημα Majesty Hotels του Öger, η αφερεγγυότητα  του ρωσικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Teztour και πολλών άλλων ρωσικών τουριστικών επιχειρήσεων.
Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση στη Ρωσία και τις χαμηλές κρατήσεις στη Γερμανία, ο Öger δήλωσε ότι δεν αναμένει καμία βελτίωση του τρέχοντος έτους και η πτώχευση του V.Ö. Travel ήταν συνεπώς αναπόφευκτη. 
Από αυτό επηρεάστηκαν 16 εργαζόμενοι. 
Το τουριστικό του γραφείο Holiday Plan θα κλείσει κι αυτό, αλλά το ανεξάρτητο ταξιδιωτικό πρακτορείο Öger Türk Tur δεν επηρεάζεται και λειτουργεί κανονικά. 
Ο Öger ανέφερε ότι περίπου 200 ταξιδιώτες πλήττονται από την πτώχευση αλλά οι πτήσεις επιστροφής τους προς τη Γερμανία δεν κινδυνεύουν, δεδομένου ότι έχουν πληρωθεί. Οι πληρωμές προς τα ξενοδοχεία, θα καλυφθούν από την ασφαλιστική εταιρεία Zurich Versicherung που εδρεύει στο Αμβούργο. 
Ο Vural Öger είναι γνωστός ως ο ιδρυτής της Öger Tours, το τουρκικό ταξιδιωτικό πρακτορείο που ίδρυσε πριν από δύο δεκαετίες και πούλησε στην Thomas Cook το 2011. Τον Ιανουάριο του 2014, επέστρεψε στη γερμανική αγορά με την ίδρυση του V.Ö. Travel, ενός νέοου εξειδικευμένου τουριστικού πρακτορείου για διακοπές στην Τουρκία. 
Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε περίπου 70.000 πελάτες κατά το τουριστικό έτος που έληξε τον Οκτώβριο του 2014 και ήλπιζε να υπερδιπλασιάσει τις κρατήσεις πάνω από 150.000 το 2014-2015

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!!!
    Μια διευκρύνιση παρακαλώ, γράφετε στο άρθρο "...η πτώχευση του ρωσικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Teztour..."
    Πότε έγινε αυτό ρε παιδιά;;;; Τόσο καιρό έλλειπα στο εξωτερικό;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα και χρονια πολλα.
      Ειναι δημοσιευμα του fvw και δηλωσεις του ιδιοκτητη.
      Η ακριβης διατυπωση ειναι
      The loss-making company remained behind its targets this year and bookings for 2016 have also started badly, owner Vural Öger told fvw. In addition, Öger was impacted by €16 million worth of debts owed to his Turkish hotel group Majesty Hotels by insolvent Russian tour operator Teztour and several other Russian firms

      Διαγραφή