Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

700.000 € και ποσοστά για το King George


- Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ EUROBANK και ΛΑΜΨΑ 
- Και ποσοστό επί του τζίρου στη συμφωνία για την 20ετή μίσθωση 
- Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από εφοπλιστικά κεφάλαια 
- Γαλανάκης-Χωμενίδης από τη μία, Κολακίδης-Αϊβάζης από την άλλη έκλεισαν το deal 

Mε μια πολύ σημαντική συμφωνία σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε "ψυχολογική στήριξη της χώρας, και της ελληνικής οικονομίας, έκλεισε πριν από λίγο η συμφωνία μίσθωσης για 20 χρόνια από την ΛΑΜΨΑ του ξενοδοχείου King George που ανήκει στην EUROBANK. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 700.000 ευρώ και ποσοστού επί του τζίρου του ξενοδοχείου, το οποίο θα λειτουργεί υπό την "ομπρέλλα" της STARWOOD, με πολλές και σημαντικές συνέργειες με τη "ναυαρχίδα" Μεγάλη Βρεταννία. Το deal έκλεισαν Γαλανάκης και Χωμενίδης από την πλευρά της ΛΑΜΨΑ και Αϊβάζης και Κολακίδης από την άλλη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αγοραπωλησία ενός τέτοιου asset θα ήταν μη αποδοτική για την πλευρά της τράπεζας, στην παρούσα περίοδο. 
Μάλιστα η ΛΑΜΨΑ θα έχει δικαίωμα προτίμησης όταν η τράπεζα αποφασίσει να πουλήσει το ξενοδοχείο, και σε κάθε περίπτωση η αξία του τότε θα είναι πολύ μεγαλύτερη της σημερινής, τόσο λόγω της προόδου που θα έχει κάνει η ελληνική οικονομία, όσο και λόγω της φήμης και της πελατείας που θα αποκτήσει το ξενοδοχείο, με τη νέα διαχειρίστρια εταιρία.
Σημειώνεται ότι πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν επαφές των δύο πλευρών για την αγοραπωλησία, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν. Η ιστορία του μοναδικού Luxury Boutique ξενοδοχείου King George Palace ξεκίνησε το 1936 και ξανάνοιξε τις πύλες του το Καλοκαίρι του 2004 για την Ολυμπιάδα της Αθήνας. Έκτοτε έχει φιλοξενήσει πολύ σημαντικές και διάσημες προσωπικότητες. Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα μεταξύ των 100 Top ξενοδοχείων στην Ευρώπη που βραβεύτηκε από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller Αμερικής στα Readers Choice Awards 2006 και 2007, καθώς επίσης έχει τιμηθεί στην 2005 Hot list και στην 2007 & 2008 Gold list και ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο στο περιοδικό Travel + Leisure 2009. Καλές δουλειές και μακάρι να ακούσουμε και άλλα τέτοια νέα. Καλορίζικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου